Dorpsraad Vasse Mander Hezingen © 2018

info@dorpsraadvasse.nl

De Cogas begint met het aanleggen van een glasvezel netwerk in het buitengebied van Twente. Als eerste zal men hiermee in de gemeente Tubbergen beginnen en wel in Mander. Wanneer men met de aanleg zal beginnen is nog niet exact bekend, maar zal niet lang meer op zich laten wachten..  


Meer informatie is te vinden op de website van de Cogas:

www.cogas.nl/aansluitingen/kabel-glasvezel/glasvezel-buitengebied/

Huidige stand van zaken...

Achtergrondinformatie...

In 2014 heeft de Cogas alle dorpen in de gemeente Tubbergen voorzien van een glasvezel netwerk. In eerste instantie werd het te kostbaar om ook alle huishoudens in het buitengebied te voorzien van glasvezel. Toch is het, mede dankzij de provincie, mogelijk geworden om een betaalbare oplossing te vinden om ook het buitengebied van glasvezel te voorzien.


Op 19 oktober 2015 moest minimaal 50% van alle potentiële abonnees zich hebben aangemeld bij één van de vijf dienstaanbieders die glasvezel aanbieden (Caiway, cBIZZ, Fiber, Solcon en W3SERVE). Mocht het aantal van 50% niet gehaald worden, dan zou er geen glasvezel aangelegd worden in het buitengebied en dat zou doodzonde zijn.


De tellerstand op 19 oktober is uitgekomen op ruim 55%. Dat betekent dus dat er glasvezel aangelegd gaat worden in het buitengebied. Een prima ontwikkeling voor ons buitengebied!!!“Glasvezel Buitengebied”